Hoe gaat het met de voogdij over de kinderen als beide partners overlijden?

5040

Laatst was ik in gesprek met een klant. Zij vroeg mij: “We hebben twee schatten van kinderen: Yoep van 5 en Sophie van 3. Ik moet er natuurlijk niet aan denken, maar hoe gaat het met de kinderen als we beiden overlijden? Pas geleden hoorde ik nog dat de kinderrechter dat bepaalt. Is er dan kans dat ze op een plek gaan opgroeien die wij niet prettig vinden?”

U moet er zeker niet aan denken; kinderen die achterblijven als u samen met uw echtgenoot, door bijvoorbeeld een verkeersongeluk, om het leven komt. Het is juist dat in een dergelijke situatie voor uw kinderen een voogd benoemd moet worden. U kunt daar als ouders direct invloed op hebben, ook na uw overlijden.

Als u zelf wilt beslissen wie voogd wordt over uw kinderen, dan kunt u dit bij testament regelen. De rechter zal uw keuze moeten volgen. Samen met u hoop ik natuurlijk dat een dergelijk lot u en uw kinderen blijft bespaard. Een voogdijtestament wordt opgesteld omdat u – ook na uw overlijden – goed voor uw kinderen wilt zorgen.

In een vrijblijvend adviesgesprek leggen wij u graag uit hoe u uw voogdijtestament op de juiste wijze inricht. Wij begeleiden de uitvoering hiervan natuurlijk met de aandacht die u van ons kantoor mag verwachten.

Notaris van Duin

Notaris mr. Gert van Duin

Heeft u zelf een vraag? Wij beantwoorden deze graag! Mail naar: info@notarisvanduin.nl.

Geen reacties

Laat een reactie achter