Vragen over schenken, erven en nalaten?

2899
Schenken, erven en nalaten

Wat kunt u regelen in uw testament? Hoe zit het als u bezittingen in het buitenland heeft? U krijgt een erfenis, wat zijn de opties? En als u wilt schenken; wat is in uw situatie de beste manier?

Schenken

Schenken kan op verschillende manieren. Het kan eenmalig, maar ook met een vast ritme. U kunt schenken aan mensen en aan organisaties, zoals goede doelen, kerkgenootschappen en verenigingen.

Nalatenschap regelen

Iedereen heeft een nalatenschap. Dat zijn alle bezittingen en schulden die u achterlaat wanneer u overlijdt. De nalatenschap wordt verdeeld onder uw erfgenamen. In een testament geeft u aan wie uw erfgenamen zijn en welk deel zij krijgen. Heeft u geen testament, dan bepaalt de wet dit.

Een erfenis krijgen

Als u een erfenis krijgt, heeft u maar beperkt tijd om te beslissen wat u met de erfenis wilt doen: zuiver aanvaarden, beneficiair aanvaarden of afwijzen. De erfgenaam die zuiver aanvaardt, is ook verantwoordelijk voor de (hypotheek)schulden van de overledene. Denk hier dus goed over na.

Meer weten?

Heeft u naar aanleiding van deze onderwerpen vragen? Wij helpen u graag uw notariële vragen te beantwoorden. Maak een afspraak!

 

Bron: notaris.nl

Geen reacties