Welzijn en lancering Stichting Gezelschapsdier

3364
stichting-gezelschapsdier

Stichting Gezelschapsdier is een non profit organisatie die door de inzet van huisdieren probeert te voorkomen dat mensen vereenzamen. Doordat ze alleen dieren plaatsen die “over” zijn combineren ze mensenwelzijn en dierenwelzijn. De mens gaat voor maar het dier mag daarvan niet de dupe worden.

Waarom deze stichting?

  • Er komen steeds meer ouderen en alleenstaanden die het risico hebben te vereenzamen.
  • Een huisdier kan aanspraak en afleiding geven. Bovendien kan het goed verzorgen van een dier een taak zijn waar voldoening uit kan worden geschept.
  • Een hondje dwingt het baasje tot meerdere keren per dag, weer of geen weer, de deur uit te gaan. Hierbij krijgt men beweging in de frisse lucht en contact met andere hondenuitlaters.
  • Ouderen voelen zich belemmerd om een huisdier te nemen omdat de familie bij opname in verpleeghuis of overlijden het dier als “erfenis” krijgt.
  • Huisdieren die “over” zijn moeten herplaatst worden en van goede verzorging worden voorzien. Daar zorgen wij dan voor.

Stichting Gezelschapsdier bemiddelt in gezelschapsdieren en zorgt ervoor dat bij langdurige opname in ziekenhuis of overlijden (van het “baasje”) een oplossing wordt gezocht en gevonden voor de geplaatste dieren. Dit kan een tijdelijke opvang zijn in een gastgezin of blijvende opvang bij een ander persoon binnen de doelgroep. De oudere of alleenstaande wordt dus ontzorgd voor het risico dat familie/nabestaanden met een huisdier worden opgescheept. Zij kunnen daardoor onbezwaard via Stichting Gezelschapsdier een huisdier aanvragen.

Lancering 7 oktober 2016

Wij dragen deze stichting een warm hart toe en notaris Gert van Duin heeft speciaal voor deze stichting de statuten opgemaakt. Op 7 oktober om 19.00 uur vindt de lancering plaats bij Club Mariz, Dorpsstraat 72 in Castricum. Wij wensen Stichting Gezelschapsdier heel veel succes toe.

Meer weten?

Kijk op hun website of like hun Facebookpagina om zo op de hoogte te blijven.

Geen reacties